Palliasjonssykepleiere er spesialister i omsorg for alvorlig syke og døende pasienter. De skiller seg ut med sin unike kompetanse og dedikerte innsats. Deres arbeid er uvurderlig for både pasienter og pårørende.
Yrket som palliasjonssykepleier er både utfordrende og givende. La oss utforske hva det innebærer å jobbe i dette feltet. Vi skal se nærmere på utdanning, lønn og jobbmuligheter for palliasjonssykepleiere i Norge.
Hva er en Palliasjonssykepleier?
En palliasjonssykepleier er en spesialisert sykepleier. De gir helhetlig omsorg til pasienter med alvorlige, uhelbredelige sykdommer. Arbeidet baseres på WHOs definisjon av palliativ omsorg.
Målet er å lindre fysiske, psykiske, sosiale og åndelige problemer. Dette gir best mulig livskvalitet for pasienten og de pårørende.
Kort definisjon av yrket Palliasjonssykepleier
Palliasjonssykepleieren er en nøkkelperson i det tverrfaglige palliative teamet. De har spisskompetanse i å håndtere komplekse symptomer ved livets slutt.
De jobber for å gi pasienten og de pårørende best mulig omsorg. Dette gjelder gjennom hele den siste fasen av livet.
«Å være palliasjonssykepleier handler om å være til stede, lytte, kartlegge og koordinere den helhetlige omsorgen for pasienten og de pårørende.»
Palliasjonssykepleieren ivaretar pasientens verdighet gjennom et krevende sykdomsforløp. De gir lindrende tiltak og psykososial støtte til pasienter og pårørende.
Fakta om Palliasjonssykepleier
Palliasjonssykepleiere gir viktig helhetlig lindring til pasienter ved livets slutt. De har tverrfaglig kompetanse basert på hospicefilosofien. Samarbeid mellom ulike fagfolk er sentralt for å møte pasientenes behov.
Utdanningen som palliasjonssykepleier gir 60 studiepoeng. Den kan inngå i en mastergrad i klinisk sykepleie eller tverrfaglig master. Opplæringen fokuserer på å lindre plager hos alvorlig syke og døende pasienter.
Fakta om palliasjonssykepleiere | Verdi |
---|---|
Utdanningens omfang | 60 studiepoeng |
Muligheter for videreutdanning | Mastergrad i klinisk sykepleie eller tverrfaglig master |
Hovedfokus i arbeidet | Helhetlig lindring og omsorg for alvorlig syke og døende pasienter |
Samarbeid med andre profesjoner | Tverrfaglig samarbeid er sentralt |
Dahl og Sørensens studie viser at leger med spesialkompetanse har høyest posisjon i palliativ behandling. Pleie- og omsorgspersonalet har en underordnet posisjon. Likevel prioriteres palliative pasienters behov høyt når det gjelder ressurser.
En palliasjonssykepleier må være reflekterende og åpen for å utvikle kunnskap om pasienten. Dette viser studier av Bergdahl og medarbeidere. Å støtte og informere pasienter og pårørende er svært viktig.
Erfarne sykepleiere gir bedre opplevelser for døende pasienter. Dette kommer fram i studien til Dunn og medarbeidere.
«Åpenhet betraktes som nødvendig for å utvikle kunnskap om og relasjon til pasienten.»
Palliasjonssykepleiere er sentrale i teamet som lindrer plager hos alvorlig syke pasienter. Deres kompetanse og erfaring er avgjørende for god omsorg i livets sluttfase. De støtter både pasienter og pårørende.
Video av Palliasjonssykepleier i arbeid
Palliasjonssykepleier: Rolle og betydning i helsevesenet
Palliasjonssykepleiere er avgjørende for et verdig helsetilbud i livets sluttfase. De sikrer livskvalitet og verdighet for pasienter og pårørende. Deres kompetente og empatiske arbeid er uvurderlig i denne sårbare perioden.
Finsal, en erfaren palliasjonssykepleier, viser yrkets bredde og betydning. Hun følger opp to pasienter, Tina og Geir, med alvorlig sykdom. Finsal jobber tett med et tverrfaglig team for å møte pasientenes behov.
Finsal og kollegene viser stor omsorg i sitt daglige arbeid. De tilbyr varm suppe på torsdager og kaker på fredager. Dette gir små gleder for pasientene.
Viktige oppgaver er å involvere pårørende og ivareta det vanlige livet. Pasientene uttrykker stor takknemlighet for dette. Juletiden er særlig tøff for pasienter og pårørende.
Finsal forbereder en familiesamtale med Geirs fem voksne barn. Gjennom personsentrert omsorg bidrar palliasjonssykepleiere til verdighet i livets sluttfase. De koordinerer et tverrfaglig team for å skape best mulig livskvalitet.
«Palliasjonssykepleiere spiller en nøkkelrolle i å sikre et verdig og meningsfylt helsetilbud for mennesker i livets sluttfase. Gjennom sin faglige kompetanse og dype omsorg bidrar de til å skape verdighet og livskvalitet for pasienter og pårørende i en svært sårbar fase av livet.»
Hva gjør en Palliasjonssykepleier?
Palliasjonssykepleiere tar vare på pasienter med uhelbredelige sykdommer og deres pårørende. De har mange oppgaver innen klinisk arbeid, administrasjon og teamsamarbeid.
De kartlegger pasientenes behov og planlegger behandling. De gir også pleie og støtte til pasienter og familier.
Typiske arbeidsoppgaver for Palliasjonssykepleier
- Kartlegging og vurdering av pasientens fysiske, psykiske, sosiale og åndelige behov
- Planlegging, gjennomføring og evaluering av palliativ behandling og pleie
- Smertelindring og symptomkontroll, for eksempel ved kreft, hjertesvikt, lungesykdommer og demens
- Kommunikasjon og støtte til pasienter og pårørende, inkludert veiledning om rettigheter og tjenester
- Koordinering av tverrfaglige team og samarbeid med leger, fysioterapeuter, sosionomer og andre
- Utvikling av kvalitetsforbedringsprosjekter for å bedre tjenestene til uhelbredelig syke og døende
Daglig rutine
En palliasjonssykepleier gir medisinsk behandling, sårpleie og ernæringsveiledning. De tilbyr også lindrende omsorg og psykososial støtte til pasienter.
De dokumenterer pasientinformasjon og deltar i tverrfaglige møter. Palliasjonssykepleiere sørger for hjelpemidler og utstyr til pasientene.
Spesialoppgaver
Palliasjonssykepleiere lager individuelle behandlingsplaner og underviser annet helsepersonell. De deltar i forskning og tar seg av avanserte prosedyrer som intravenøs medisinering.
Eksempler på konkrete oppgaver og ansvarsområder for Palliasjonssykepleier
Oppgaver | Ansvarsområder |
---|---|
Symptomlindring | Kartlegge, vurdere og behandle smerter, kvalme, obstipasjon, angst og andre plager |
Omsorg og pleie | Ivareta pasientens fysiske, psykiske, sosiale og åndelige behov |
Kommunikasjon | Informere, veilede og støtte pasienter og pårørende |
Samarbeid | Koordinere innsats fra tverrfaglig team, samarbeide med fastlege og andre instanser |
Kompetanseutvikling | Delta i forskning, utviklingsarbeid og undervisning innen palliasjon |
Palliasjonssykepleiere lindrer lidelse og fremmer verdighet for pasienter med uhelbredelige sykdommer. De sikrer en verdig avslutning på livet for disse pasientene.
Verktøy og utstyr de bruker
Palliasjonssykepleiere har mye medisinsk utstyr og hjelpemidler i sitt arbeid. De bruker både vanlig sykepleieutstyr og spesialutstyr for alvorlig syke pasienter. Dette hjelper dem å håndtere symptomer og lindre lidelser.
Noen viktige verktøy for palliasjonssykepleiere er:
- Smertelindrende utstyr som smertepumper, transdermal smerteplaster og morfinhåndtering
- Utstyr for administrering av væske og ernæring, som infusjonspumper, sonder og ernæringsposer
- Utstyr for behandling av åndedrettsbesvær, som oksygentilførsel, aspirasjonsutstyr og NIV-maskiner
- Hjelpemidler for hudpleie og sårstell, som forbindinger, kanyler og sårkremers
- Digitale verktøy for kommunikasjon, dokumentasjon og samhandling, som nettbrett og datamaskiner
Palliasjonssykepleiere bruker også komfortable møbler, rolige farger og vennlige miljøer. Dette skaper et trygt og behagelig omsorgsrom for pasientene. Et godt miljø er viktig for å gi god omsorg.
Med medisinske hjelpemidler og digitale verktøy gir palliasjonssykepleiere god pleie. Et behagelig omsorgsrom er også viktig i deres arbeid. Disse elementene hjelper dem å gi personlig omsorg til alvorlig syke pasienter.
Hvem Palliasjonssykepleier samarbeider med (kolleger, andre fagpersoner, kunder)
Palliasjonssykepleiere er kjernen i tverrfaglig omsorg for alvorlig syke pasienter. De jobber tett med andre helsepersonell for å møte pasientenes helhetlige behov. Sammen dekker de fysiske, psykiske, sosiale og åndelige aspekter.
I det palliative teamet spiller sykepleieren en nøkkelrolle. Teamet inkluderer leger, fysioterapeuter, ergoterapeuter, sosionomer og psykologer. De lager skreddersydde planer for hver pasient.
Sykepleieren samarbeider også nært med pasienter og pårørende. De gir støtte og veiledning gjennom vanskelige tider. Familien blir aktivt involvert i omsorgen.
Dette tverrfaglige samarbeidet sikrer helhetlig oppfølging. Målet er at pasienten skal leve best mulig med sin sykdom. Sykepleieren sørger for at alle aspekter blir ivaretatt.
Palliasjonssykepleieren er en nøkkelperson i det tverrfaglige palliative teamet.
Arbeidstider for Palliasjonssykepleier
Palliasjonssykepleiere har en allsidig og utfordrende arbeidshverdag. Fleksibilitet og tilgjengelighet er nøkkelord i deres yrke. De jobber ofte i turnus med dag-, kveld- og nattevakter, samt helger.
Ulike arbeidsplasser krever forskjellige arbeidstidsordninger. Sykehus, sykehjem og hjemmebasert omsorg har alle sine egne behov. Dette er for å sikre at pasientene får hjelp døgnet rundt.
Arbeidstiden kan variere mye, avhengig av institusjon eller avdeling. Turnusarbeid er vanlig, med ulike skift i løpet av en uke eller måned. Dette gir fleksibilitet, men kan også skape utfordringer i balansen mellom jobb og fritid.
Sykehusansatte kan ha vakter fra tidlig morgen til sen kveld. De som jobber i hjemmebasert omsorg, har ofte mer tradisjonelle kontortider. Uansett arbeidssted, må palliasjonssykepleiere være klare til å jobbe utover vanlig dagtid.
Arbeidstidsordning | Typisk arbeidssted |
---|---|
Turnus med dag-, kveld- og nattevakter | Sykehus, sykehjem |
Fast dagtid, mandag-fredag | Hjemmebasert omsorg, kommunale etater |
Fleksibel arbeidstid | Private palliative enheter, hospice |
Arbeidstider palliasjonssykepleier preges av høy grad av tilgjengelighet for pasientene. De må være forberedt på å jobbe utover vanlig dagtid. Dette sikrer kontinuitet i pasientbehandlingen og gir best mulig omsorg.
Hvordan bli Palliasjonssykepleier?
Bli en dyktig palliasjonssykepleier i Norge ved å oppfylle viktige krav. La oss utforske hva som trengs for å lykkes i dette betydningsfulle yrket.
Utdanningskrav for Palliasjonssykepleier
For å bli palliasjonssykepleier trenger du en bachelorgrad i sykepleie. Du må også ha minst to års erfaring med omsorg for alvorlig syke pasienter.
Etter dette kan du søke på en spesialisert videreutdanning i palliativ omsorg. Dette er et deltidsstudium over 2 år med 60 studiepoeng.
Studiet består av samlinger, praksis og selvstudium. Du må ha en bachelorgrad innen helsefag og relevant erfaring for å bli tatt opp.
Studieløp og videreutdanning
- Bachelorgrad i sykepleie (3 år)
- Minimum 2 års relevant yrkeserfaring
- Videreutdanning i palliativ omsorg (2 år, 60 studiepoeng)
- Kombinasjon av samlinger, praksis og selvstudium
Andre nødvendige kvalifikasjoner
Ekstra utdanning innen smertebehandling, kommunikasjon og etikk kan være nyttig. Erfaring med tverrfaglig samarbeid er også verdifullt for palliasjonssykepleiere.
Gode samarbeidsevner, empati og fleksibilitet er viktige egenskaper i dette yrket. Disse kvalitetene hjelper deg å gi best mulig omsorg.
Utdanningskrav | Studieløp | Andre kvalifikasjoner |
---|---|---|
|
|
|
Følg disse utdanningsveiene for å skape en meningsfull karriere som palliasjonssykepleier. Du vil kunne gi viktig omsorg til alvorlig syke pasienter.
Hvor jobber en Palliasjonssykepleier?
Palliasjonssykepleiere kan jobbe i mange ulike settinger. De vanligste arbeidsstedene i Norge inkluderer spesialisthelsetjenesten, kommunehelsetjenesten og selvstendige praksiser.
- Spesialisthelsetjenesten, som sykehus og palliative enheter
- Kommunehelsetjenesten, som sykehjem og hjemmebasert omsorg
- Selvstendige praksiser eller konsultasjonsselskaper
Mange jobber i palliative team på sykehus, som ved Haukeland universitetssykehus. Andre arbeider i spesialiserte enheter, for eksempel ved Bergen Røde Kors Sykehjem.
Palliasjonssykepleiere har en nøkkelrolle i å gi god symptomlindring. De sikrer livskvalitet for pasienter med alvorlige, livsbegrensende sykdommer.
Arbeidsplasser palliasjonssykepleier
Her er noen konkrete eksempler på arbeidsplasser for palliasjonssykepleiere i Norge:
- Kongshaugvegen, Sola: 100% stilling i kommunehelsetjenesten, omlag 500 tjenestemottakere
- Vestre Viken helseforetak: Spesialisthelsetjenester til 500,000 mennesker i 22 kommuner
- Habiliteringssenteret: Nyopprettet stilling som kombinert klinisk sykepleier og kvalitetsrådgiver
Noen palliasjonssykepleiere jobber i private enheter eller driver egen praksis. God klinisk kompetanse er viktig uansett arbeidsplass.
Ferdigheter i symptomlindring og omsorg er avgjørende. Dette gjelder spesielt for pasienter med alvorlige, livsbegrensende sykdommer.
Arbeidsmiljø
Palliasjonssykepleiere jobber i et følelsesmessig krevende miljø. De møter pasienter og pårørende i sårbare situasjoner. Likevel finner mange stor mening i arbeidet sitt.
De får mulighet til å yte omsorg og lindre lidelse for alvorlig syke. Yrket kan innebære uregelmessige arbeidstider. Dette kan utfordre arbeidsmiljø palliasjonssykepleier og balansen mellom jobb og privatliv.
Utfordringer i Palliasjonssykepleier-yrket
- Emosjonelt krevende arbeidsmiljø med håndtering av sorg og lidelse
- Risiko for utbrenthet og stress som følge av tett oppfølging av alvorlig syke pasienter
- Uregelmessige arbeidstider, inkludert kveld, natt og helger
- Høyt arbeidspress og store ansvarsområder
Fordeler med Palliasjonssykepleier-yrket
- Mulighet til å yte omsorg og lindre lidelse for alvorlig syke mennesker
- Stor meningsfullhet i arbeidet
- Varierte arbeidsoppgaver og mulighet for faglig utvikling
- Høy etterspørsel etter palliasjonssykepleiere og gode karrieremuligheter
Work-life balance for Palliasjonssykepleier
Palliasjonssykepleiere kan slite med å balansere jobb og privatliv. Dette skyldes ofte uregelmessige arbeidstider. Støtte fra ledelse og kolleger er viktig for å håndtere dette.
God selvorganisering er også avgjørende for å oppnå balanse. Det krever innsats å finne en god rytme i hverdagen.
Geografisk spredning og tilgjengelighet
Behovet for palliasjonssykepleiere finnes over hele landet. Dette gjelder både i byer og distriktskommuner. Palliasjonssykepleiere kan derfor finne jobb uavhengig av bosted.
Statistikk | Verdi |
---|---|
Antall sengeplasser på Kreftposten ved Sykehuset i Vestfold HF | 28, hvorav 24 enerom |
Stillingene for kreftsykepleier/palliasjonssykepleier | 100% i tredelt turnus, hver 3. helg |
Antall årsverk ved Sykehuset i Vestfold HF | 4100 |
Antall ansatte ved Sykehuset i Vestfold HF | Rundt 5400 |
Pensjonsordning for ansatte | Pliktig medlemskap |
Ledige stillinger i Nittedal kommune | Sykepleier, spesialsykepleier, vikariat sykepleier/helsefagarbeider |
Rekrutteringstillegg | Kr 20,000,- over tariff |
Ledige stillinger | 1 x 100% fast stilling som sykepleier med spesialutdannelse i palliasjon eller tilsvarende, 1 x 100% fast stilling som sykepleier, 2 x 100% vikariat som sykepleier (6-12 måneder) |
Krav til førerkort | Klasse B |
Krav om politiattest | Fra 01.01.17 |
Personalpolitisk mål | Balansert alders- og kjønnssammensetning, rekruttere personer med innvandrerbakgrunn, nedsatt funksjonsevne, uavhengig av livssyn og seksuell orientering |
Tabellen viser et stort behov for palliasjonssykepleiere i sykehus og kommuner. Yrket byr på meningsfylt arbeid. Det stiller også krav til palliasjonssykepleier om emosjonell håndtering og balanse.
Myter og fakta om Palliasjonssykepleier-yrket
Mange tror palliasjonssykepleiere kun jobber med døende pasienter. Dette stemmer ikke. De gir også symptomlindrende behandling til pasienter i tidlige sykdomsfaser. Deres arbeid omfatter mye mer enn omsorg ved livets slutt.
Palliasjonssykepleiere forbedrer livskvaliteten for pasienter og pårørende gjennom hele sykdomsforløpet. De gir omsorg, smertelindring og hjelp med fysiske, psykiske og åndelige utfordringer. Dette øker pasientens velvære betydelig.
Kommuner har kreft- og palliasjonsteam som tilbyr samtaler, hjemmebesøk og symptomlindring. Sykehusavdelinger som Lovisenberg Lindring og Livshjelp har tverrfaglige team. Disse teamene hjelper én til to nye pasienter daglig.
Palliasjonssykepleiere er viktige i mange helsetjenester. De sikrer god livskvalitet for pasienter og pårørende gjennom hele sykdomsforløpet. Deres rolle strekker seg langt utover livets sluttfase.
Palliasjonssykepleiere bidrar med omsorg og smertelindring som kan øke pasientens velvære gjennom hele sykdomsforløpet.
«Palliasjon dreier seg ikke bare om livets siste fase, men om lindring og best mulig livskvalitet for pasienter og deres pårørende gjennom hele forløpet av en livstruende sykdom.»
Palliasjonssykepleier lønn – Hvor mye tjener en Palliasjonssykepleier?
Lønnen for palliasjonssykepleiere i Norge varierer basert på flere faktorer. Erfaring, arbeidssted og spesialisering spiller en viktig rolle. Nyutdannede kan forvente en startlønn på rundt 420 000 kroner.
Tillegg for nattarbeid, helger og helligdager kan øke lønnen ytterligere. Erfarne palliasjonssykepleiere kan tjene betydelig mer, særlig i spesialiserte roller.
Lønnsstatistikker viser at gjennomsnittslønnen er konkurransedyktig sammenlignet med andre sykepleieryrker. Dette gjør yrket attraktivt for mange.
Faktorer som påvirker lønnen for Palliasjonssykepleier
- Yrkeserfaring: Mer erfaring gir høyere lønn
- Arbeidssted: Lønn kan variere mellom offentlig og privat sektor
- Spesialisering: Palliasjonssykepleiere med videreutdanning eller spesialiseringer kan tjene mer
Startlønn og gjennomsnittlønn for Palliasjonssykepleier
Nyutdannede palliasjonssykepleiere kan forvente en startlønn på rundt 420 000 norske kroner. Erfarne sykepleiere tjener ofte mer.
Gjennomsnittslønnen for palliasjonssykepleiere i Norge er konkurransedyktig. Den ligger på linje med andre sykepleieryrker.
«Som nyutdannet palliasjonssykepleier fikk jeg 19 av 20 jobbtilbud. Yrket byr på mange spennende muligheter, men det krever også fysisk og mental styrke.»
Nødvendige personlige egenskaper og ferdigheter for Palliasjonssykepleier
En palliasjonssykepleier trenger en unik blanding av faglig kompetanse og personlige egenskaper. De må ha solid medisinsk kunnskap og stor empati. Gode kommunikasjonsevner og håndtering av emosjonelt krevende situasjoner er også viktig.
Faglige ferdigheter som kreves for å lykkes som Palliasjonssykepleier
Palliasjonssykepleiere må kunne mye om symptomhåndtering og palliativ behandling. De gir omsorg og lindring til alvorlig syke og døende pasienter. Støtte til pårørende er også en viktig del av jobben.
Studier viser at palliative pasienter ofte får høy prioritet. Dette gjelder både personellmessige og materielle ressurser.
Karriere- og utviklingsmuligheter
- Karrieremuligheter inkluderer lederstillinger, forskning og undervisning innen palliativ pleie og omsorg.
- Mange velger å ta videreutdanning, for eksempel en mastergrad i klinisk sykepleie med spesialisering innen palliasjon.
- De kan også spesialisere seg innen smertehåndtering, barnepalliasjon eller eldreomsorg.
Interne karrierestiger og alternative roller for Palliasjonssykepleier
Palliasjonssykepleiere kan ta på seg roller utover klinisk pasientarbeid. Dette kan være undervisning, forskning, ledelse eller rådgivning. Mange bruker sin kompetanse til å veilede kollegaer og andre faggrupper i helsesektoren.
«Palliasjonssykepleiere må besitte en palliativ selvforståelse og være villige til å ta avstand fra fagpersoner uten tilstrekkelig kompetanse innen palliativ omsorg.»
Arbeidsmarked og etterspørsel
Palliasjonssykepleiere er svært ettertraktet i norsk helsevesen. En masteroppgave fra 2013 viser at kreftpasienter utgjør hovedandelen i palliative institusjoner. Helsearbeidere fokuserer på å lindre smerte, kvalme, angst og uro hos pasientene.
Nåværende behov i markedet
Behovet for palliasjonssykepleiere er stort og vokser stadig. Dette skyldes en aldrende befolkning og økt fokus på palliativ omsorg. Helsearbeidere har sterk palliativ kompetanse og beskytter denne aktivt.
Fremtidsutsikter og trender innen yrket Palliasjonssykepleier
Palliativ sykepleie fokuserer nå mer på WHO’s beskrivelse av palliativ omsorg. Studiet er et deltidsprogram over ett år med 30 studiepoeng. Studentene bruker omtrent 20 timer per uke på studiene.
Studiet dekker teori, verdier, pasientomsorg og tjenesteytelse for uhelbredelig syke pasienter. Jobbmulighetene for palliasjonssykepleiere er svært gode, både nå og i fremtiden. Etterspørselen forventes å øke ytterligere i årene som kommer.
Nyttige ressurser og lenker
Som palliasjonssykepleier er det viktig å holde seg oppdatert. Her finner du nyttige ressurser og lenker. Disse kan hjelpe deg i ditt arbeid.
Aktuelle fagorganisasjoner for palliasjonssykepleiere
- Norsk Sykepleierforbund (NSF) – Den største fagorganisasjonen for sykepleiere i Norge, tilbyr medlemsfordeler og støtter palliativ omsorg.
- Norsk Palliativ Forening – En interesseorganisasjon som jobber for å fremme palliativ omsorg og kompetanse blant helsepersonell.
Bransjenettverk og fagfora innen palliasjonssykepleier-yrket
Det finnes flere aktive fagforum og nettverk for palliasjonssykepleiere. Her kan du dele kunnskap, erfaringer og delta i diskusjoner.
- Palliative Care Nurses Network – Et nasjonalt fagnettverk for palliasjonssykepleiere.
- Nordisk Nettverk for Palliativ Omsorg – Et nordisk samarbeidsforum for utvikling av palliativ kompetanse.
- Lokale/regionale nettverk organisert av sykehus eller kommuner.
Offisielle kilder for utdanning, lønnsstatistikk og stillingsutlysninger
Du kan finne informasjon om karrieremuligheter som palliasjonssykepleier på flere steder. Her er noen nyttige kilder:
- Nettsidene til NTNU og andre høyskoler som tilbyr videreutdanning i palliativ omsorg.
- SSB (Statistisk sentralbyrå) for lønnsstatistikk og sysselsettingsdata.
- Stillingsportaler som Finn.no, hvor mange sykehus og kommuner lyser ut ledige palliasjonssykepleier-stillinger.
Disse ressursene kan hjelpe deg å holde deg oppdatert. Du kan delta i fagmiljøet og finne relevant informasjon. Dette gjelder både for studenter, nyutdannede og erfarne palliasjonssykepleiere.
Kort oppsummering av hva Palliasjonssykepleier innebærer, hvorfor yrket er viktig og hvilke muligheter det gir
Palliasjonssykepleiere gir helhetlig omsorg til alvorlig syke og døende pasienter. De har spesialisert kompetanse innen palliativ medisin og symptomlindring. Dette gjør dem uvurderlige i behandlingen av sårbare pasienter.
Behovet for palliativ omsorg øker stadig i Norge. Dette gir gode fremtidsutsikter for de som søker en meningsfull karriere. Palliasjonssykepleie tilbyr mange muligheter innen helsevesenet.
De skaper trygge omgivelser for pasienter og pårørende. Samtidig jobber de for å bedre livskvaliteten til alvorlig syke. De lindrer fysiske, psykiske, sosiale og åndelige behov hos døende pasienter.
Yrket gir muligheter for personlig og profesjonell vekst. Man kan spesialisere seg, få avanserte stillinger eller lede innen palliativ omsorg.
Palliasjonssykepleiere er nøkkelpersoner i dagens og fremtidens helsevesen. De ivaretar de mest sårbare pasientene på en verdig måte. Deres innsats er uvurderlig for å lindre lidelse og fremme livskvalitet ved livets slutt.
FAQ
Hva er en palliasjonssykepleier?
Hva slags utdanning kreves for å bli palliasjonssykepleier?
Hva slags arbeidsoppgaver har en palliasjonssykepleier?
Hva slags verktøy og utstyr bruker en palliasjonssykepleier?
Hvem samarbeider en palliasjonssykepleier med?
Hvor kan en palliasjonssykepleier jobbe?
Hva er typisk lønn for en palliasjonssykepleier?
Hvilke personlige egenskaper og ferdigheter er viktige for en palliasjonssykepleier?
Hva er fremtidsutsiktene for palliasjonssykepleiere?
Kildelenker
- https://ldh.no/studietilbud/videreutdanninger/palliativ-omsorg
- https://sykepleien.no/2019/06/far-ikke-lonn-videreutdanning
- https://sykepleien.no/fag/2020/03/hvordan-kan-sykepleiere-mote-pasienter-og-parorende-ved-livets-slutt
- https://karrierestart.no/ledig-stilling/1177562
- https://oslopolitan.karrierestart.no/ledig-stilling/1737386
- https://bora.uib.no/bora-xmlui/bitstream/handle/1956/6813/106749191.pdf?sequence=1&isAllowed=y
- https://utdanning.no/tema/yrkesintervju/sykepleier_0
- https://sykepleien.no/2019/12/palliasjonssykepleier-det-er-trist-men-det-er-ogsa-utrolig-mye-glede
- https://sykepleien.no/meninger/2021/01/det-er-stort-behov-kompetanse-innen-palliasjon
- https://jobbsafari.no/jobb/sykepleier-i-kreft-og-palliasjon-i-hjemmetjenester-i-sola-3755070
- https://www.nsf.no/sites/default/files/groups/subject_group/2022-04/kreftsykepleie-1-2022-web.pdf
- http://as.custompublish.com/getfile.php/2724946.746.rqvvxbseef/1. tertialrapport 2014.pdf
- https://app.jobbe.ai/stillinger/b347bba6-6cdc-4375-9d75-b15936c640cb
- https://jobbsafari.no/jobb/sykepleierkvalitetsradgiver-2771166
- https://sykepleien.no/2022/09/kreftsykepleier
- https://karriere.no/jobb/sykepleier-og-spesialsykepleier-4696151
- https://www.trysil.kommune.no/aktuelt/alvorlig-sykdom-i-familien.9178.aspx